Tweede Kamer verkiezingen: 17 maart 2021

Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021

Op 17 maart 2021 is het weer zover. Een groot aantal partijen doet mee met de verkiezingen.

De Kiesraad zegt hierover het volgende: “De laatste Tweede Kamerverkiezing vond plaats op 15 maart 2017. Normaal gesproken vindt de Tweede Kamerverkiezing om de 4 jaar plaats, in maart of mei (afhankelijk van de vraag of in hetzelfde jaar ook verkiezingen zijn voor provinciale staten of gemeenteraden). De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt in beginsel plaats op 17 maart 2021.”

Groen Rechts?

Helaas gaat Groen Rechts niet meedoen aan de komende parlementsverkiezingen in maart 2021. We hebben net niet voldoende kieskringen binnengehaald om mee te kunnen doen. Maar we hebben wel uit het hele land ondersteuningsverklaringen, donaties en inhoudelijke reacties ontvangen. Op die basis gaan wij door! Wij willen het verschil maken dat zo hard nodig is.

Teveel partijen?

Er zijn inderdaad veel partijen. En wat dat in ieder geval aantoont: er zijn in Nederland veel mensen die denken dat ze iets beter kunnen dan ‘Den Haag’. Dat ligt misschien ook wel in onze aard. En ook: het is voor die mensen kennelijk zo urgent, dat ze ervoor een partij oprichten, geld verzamelen, ondersteuningsverklaringen, kandidaten, posters etcetera. En we kunnen u vertellen dat dat een hoop werk is!

Vragen

Meer lezen