Groen Rechts stelt uw betrokkenheid op prijs om samen het verschil te gaan maken in Nederland. Uw tips, donaties of welke bijdrage dan ook zijn meer dan welkom!

U kunt:

  • op elke pagina inschrijven op de e-mail nieuwsbrief, zodat u echt op de hoogte blijft
  • u kunt pagina’s op de website doorsturen via e-mail of liken voor de verschillende social media. De knoppen hiervoor staan onderaan elke pagina
  • donateur worden van Groen Rechts
  • een actieve rol spelen binnen Groen Rechts (van ‘af en toe iets meelezen’ tot ‘uren per week (en zelfs dagen)’)
  • een vereniging of lokale partij op de hoogte brengen van Groen Rechts.

Kleur bekennen?

Het is nogal wat in Nederland, ook voor ons, om aan wildvreemden te vertellen op welke partij je stemt. Laat staan dat je vindt dat er een nieuwe partij moet komen.

Het met een stelling eens zijn is één ding, maar daarop aangesproken kunnen worden door familie, vrienden of zelfs wildvreemden is een ander ding.

Toch denken wij dat de situatie zo serieus is, dat we niet niets kunnen doen en wachten op de uitslag van de stemming op 15 maart. Dat is te laat. We moeten nu iets doen.

En dat kan iets kleins zijn, of iets groots. Of u kunt ook eerst beginnen met iets kleins, en dan merken dat er nog wel een schepje bovenop kan.

Dus stuur eens wat door naar uw allerbeste vrienden. Dat zou toch moeten kunnen. Of noem het eens tijdens de lunch op kantoor: ‘ik heb nou toch wat gelezen …..’. En wie weet bereikt u weer een paar mensen die blij zijn dat dit alternatief er is.

Daar komt het op neer: samen bouwen aan Nederland. En dat begint met een mailtje of een opmerking. En daarna …

Ondersteuningsverklaringen – tweede helft van januari

Personen die deelname van Groen Rechts aan de verkiezing ondersteunen (niet perse kiezen) kunnen van gedurende de tweede helft van januari, 14 dagen lang, een ondersteuningsverklaring afleggen in hun gemeentehuis. Nederland telt 20 kieskringen en bij de Tweede Kamerverkiezing moet een lijst worden ondersteund door ten minste 30 kiezers per kieskring. De twintigste (‘Bonaire’) vormt hierop een uitzondering (10 steuners). Wil een partij meedoen in alle , dan moet ze dus in totaal 580 (19×30+10) ondersteuningsverklaringen overleggen. Wij gaan dat ook doen.

Kent u mensen die dan wel even naar het gemeentehuis willen om te verklaren dat ze het best vinden dat Groen Rechts mee doet aan de verkiezingen? Of wilt u dit zelf wel doen? Stuur ons een bericht!